1. Copilul nu raspunde cand il strigi pe nume.
2. Nu-ti arata cu degetul ce vrea, ce a vazut, ce l-a surprins.
3. Nu arata obiectele uzuale.
Cont RON:
RO51 BUCU E477 7473 2511 RO01
deschis la Alpha Bank, sucursala Perla
Cont EURO:
RO08 BUCU E477 7473 2511 EU01
ABA implica structurarea unei abilitati pentru a putea fi invatata in pasi mici si recompensarea copilului pentru fiecare pas pe care l-a parcurs corect.
Raspunsurile simple sunt in mod tipic predate la inceput si apoi extinse la nivelul comportamentelor mai complexe, adecvate varstei.
Elevii sunt initial ajutati sa dea raspunsurile corecte, micsorand in acelasi timp sansele de a raspunde gresit.
Conferința Internațională IACB 2017, evenimentul dedicat familiilor și specialiștilor din domeniul autismului, s-a desfășurat în 27 – 29 octombrie la București, aducând împreună peste 400 de participanți, într-un loc și un cadru cald, plin de informații, de umanitate, înțelegere și resurse, atât pentru specialiștii cât și pentru părinții veniți la eveniment.
Conferința organizată de către AITA-Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, a adus la București părinți, specialiști, persoane cu autism, reprezentanți ai ONG-urilor din țară, 36 de lectori români și 4 lectori internaționali, desfășurându-se pe parcursul a 3 zile și aducând în discuție terapiile de care au nevoie persoanele cu autism, servicii, identificând nevoi, soluții, resurse, în lucrări complex documentate dar care au adus prin abordarea lectorilor, atât dovezi științifice cât și emoție și, mai ales inspirație.
Mai multe detalii despre IACB »
Conferința Internațională Autism București IACB2017 reprezintă o punte de legătură între practica terapeutică și activitatea de cercetare, aducând laolaltă activitatea de zi cu zi a celor implicați în tratamentul tulburărilor din sfera autismului, dar și cercetători în domeniu, persoane cu autism, precum și povestea reală a unor familii care trăiesc cu autismul în fiecare zi. Gândită astfel încât să permită un grad ridicat de interactivitate între prezentatori și participanți, Conferința va avea prezentări în plen și workshopuri. Ca noutate în România, vor exista și panel-uri sub forma unor discuții directe între specialiștii într-un anumit domeniu și participanții din sală, care vor putea să pună întrebări specifice și să discute variate aspecte ale temelor de bază.
IACB2017 este, prin abordarea sa inovativă și pluridisciplinară, o noutate în lumea psihologiei românești, cu precădere în sfera autismului și a afecțiunilor conexe. Mai mult decât să punem în legătură cercetătorii și profesioniștii din domeniu, ne dorim să implicăm în cât mai mare măsură părinții copiiilor cu autism. Avem în fiecare zi de-a face cu familiile celor afectați de autism și știm câtă nevoie au să fie la curent cu cele mai recente informații privind terapia tulburărilor din acest spectru. De aceea, ne propunem să aducem împreună părinți și profesioniști, pentru a împărtăși cele mai noi cunoștințe și cele mai bune practici din domeniu.
Focusul conferinței din acest an este reprezentat de copiii cu autism și intervențiile pentru ei, făcând loc specialiștilor cu experiență vastă în abordările cu rezultate dovedite științific, atât cele bazate pe terapiile comportamentale: ABA (Applied Beahavior Analysis), DTT (Discrete Trial Training), FCT (Funcțional Communication Training), PRT (Pivotal Response Training), cât și alte programe intensive de intervenție precoce: trainingul abilităților sociale, tratamentul medicamentos, comunicarea alternativă și augmentativă, logopedie, terapie senzorială și ocupațională, PECS (Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme), abordările bazate pe implicarea părinților etc.
Terapia autismului este un proces de durată, iar scopul final al acesteia este integrarea socială și funcționarea cât mai completă în societate a persoanelor afectate. Dorim să aducem în discuție și să dezbatem aspectele vieții de zi cu zi a persoanelor cu autism, dar și a familiilor lor, astfel încât vom invita terapeuți, educatori, medici, și, în plus, factori de decizie din Ministerul Educației și al Sănătății, precum și sociologi și reprezentanți ai ONG-urilor cu activitate în acest domeniu. Punând laolaltă experiențele celor care lucrează cu copiii cu autism, dorim să definim cât mai bine aria de probleme cu care aceștia se confruntă și să-i ajutăm pe cei care au capacitate de decizie să pună de acord politicile sociale cu realitatea.
Cu ajutorul terapiilor de recuperare, rezultatele apar, chiar dacă uneori plăpând, iar alteori se văd după numai o lună de la începerea terapiei. De aceea, obiectul final, la Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) nu este să facă din copiii cu autism genii, ci să-i facă pe copii din ce în ce mai puțin autiști, și mai ales din ce în ce mai fericiți.
Semne clare pentru autism. Literatura de specialitate arată că acest diagnostic se poate pune la copii foarte devreme, înainte chiar ca aceștia să împlinească un an sau un an și jumătate, dar acest lucru se întâlnește extrem de rar în practica de specialitate.
Caracteristice copiilor cu autism sunt problemele de comunicare si limbaj, de socializare si comportamentele repetitive, autostimularile si interesele restranse legate de persoane sau activitati.
Autismul înregistrează o creștere alarmantă în toate mediile, în toată lumea, estimându-se că 1 copil din 61 este diagnosticat cu o tulburare de spectru autist. De asemenea, autismul apare mai des la băieți decât la fete (proporția fiind de 4 la 1).
Autismul este o tulburare pervazivă de dezvoltare în care regăsim o multitudine de simptome, legate în special de limbaj și comunicare, relațiile persoanei și comportamentul atipic față de ceilalți de aceeași vârstă. Astăzi, autismul este o adevărată provocare căreia din ce în ce mai mulți părinți trebuie să-i facă față.
Cu ajutorul terapiilor de recuperare rezultatele apar chiar daca uneori plapand, iar alteori se vad dupa numai o luna de la inceperea terapiei. De aceea, obiectul final, la Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) nu este sa faca din copiii cu autism genii, ci sa-i faca pe copii din ce in ce mai putin autisti, si mai ales din ce in ce mai fericiti. Si in aproape 9 ani de activitate am vazut multi copii zambind, multe familii fericite!
Informația înseamnă putere, iar autismul reprezintă o problemă emergentă a societății în care trăim – aceste două ideii stau la baza evenimentul organizat de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, pe data de 27-29 octombrie în București, la Rin Grand Hotel, Conferința Internațională Autism București 2017 ( IACB 2017).
International Autism Conference Bucharest – IACB 2017 este un eveniment dedicat in totalitate persoanelor care se confrunta cu autismul, aducand in discutie terapiile care si-au dovedit eficienta imbunatatind in mod semnificativ viata persoanelor afectate de autism. Ideea acestui eveniment s-a nascut din grija pentru micutii afectati de autism, din pasiunea pentru profesia noastra, din convingerea ca incet, dar sigur putem sa crestem la maxim potentialul copiilor si sa redam familiilor o speranta catre o viata de familie mai buna.
Peste 500 de specialişti şi părinţi vor fi prezenţi la Bucureşti în perioada 27 - 29 octombrie 2017 pentru a discuta despre autism, afecţiune care înregistrează o creştere alarmantă în lume. În prezent, 30.000 de români au o tulburare cu spectru autist.
Conferința Internațională Autism București (IACB 2017), organizată în perioada 27- 29 octombrie, de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism, la Rin Grand Hotel București, se va bucura de participarea a peste 500 de specialist și părinți din toată țara, care vor discuta despre autism și terapiile validate științific, cu rezultate recunoscute în recuperarea copiilor.
Autismul inregistreaza o crestere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, estimandu-se ca 1 copil din 61 este diagnosticat cu o tulburare de spectru autist, in Romania existand aproximativ 30.000 de persoane cu o tulburare din acest spectru!
Dacă ești mămică de copil cu autism atunci și tu, ca și copilul tău, ești o mămică specială. Pentru că tu ești super mămică! Provocările tale de zi cu zi sunt mult mai mari decât ale mele. Când mi-e foarte greu și simt că nu mai pot, mă gândesc la tine. Tu cum reușești?
Evenimentul se adresează atât specialiștilor din domeniu, cât și familiilor copiilor cu autism aducând în discuție terapiile validate știintific în terapia și recuperarea copiilor cu autism, teme ce au la bază atât cercetare științifică, cât și experiențe din practica terapeutică. De asemenea, aducerea în prim plan a unor situații reale de familie reprezintă un plus pentru părinții prezenți, pentru aflarea unor moduri noi de gestionare a dificultăților cu care se întâlnesc în viața de familie.
La finalul lunii octombrie anul acesta, la București se va organiza prima ediție a Conferinței Internaționale pe tema Autismului. Evenimentul este organizat de Asociația AITA. Vor fi trei zile pline în care numeorși lectori români și străini vor vorbi pe diverse teme legate de viața și nevoile persoanelor cu autism. Este un eveniment important, cu multe informații utile de care pot beneficia specialiștii din domeniu, dar mai ales părinții copiilor cu autism.
Vă invităm cu drag la Conferința Internațională Autism București IACB2017, ce va avea loc în perioada 27-28 octombrie 2017, în cadrul căreia Domnica Petrovai va susține un workshop privind bunăstarea cuplului, după nașterea copiilor. Conferința a fost gândită ca o punte de legătură între practica terapeutică și activitatea de cercetare, aducând laolaltă activitatea de zi cu zi a celor implicați în tratamentul tulburărilor din sfera autismului, dar și cercetători în domeniu, persoane cu autism, precum și povestea reală a unor familii care trăiesc cu autismul în fiecare zi.
Citește aici toate știrile AITA »
Vezi aici toate evenimentele AITA »
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Politica de confidentialitate si cookies
Politica de retur